DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Consultatie over seksuele intimidatie op de werkvloer in Cambodja

Op initiatief van de CNV Internationaal-vertegenwoordiger in Cambodja, de heer Veasna Nuon, is er een evenement georganiseerd onder leiding van CNV Internationaal en het Cambodjaanse ministerie van Arbeid .

Het ministerie van Arbeid, en de werkgeversorganisatie GMAC toonden interesse in gezamenlijk onderzoek door meerdere partijen en een gezamenlijk actieplan om de problemen aan te pakken.

Gezamenlijke aanpak bij problemen

Daarnaast heeft werkgeversorganisatie GMAC samenwerking aangeboden met vakbonden in geval van overtredingen door het management van bedrijven. De Cambodjaanse vakbondsorganisatie CLC heeft voorgesteld om regelmatige bijeenkomsten te plannen om de voortgang te bespreken en om samen te werken bij het reageren op de geïdentificeerde problemen.


Preventie en interventie

Met dit initiatief hoopt CNV ook een proces van versterking van het vertrouwen tussen de verschillende belanghebbenden te hebben geïnitieerd,. om de dialoog te bevorderen over de preventie en interventie met betrekking tot gendergerelateerd geweld in de Cambodjaanse kledingsector.

Belangrijke deelnemers aan de rondetafelbijeenkomst waren hoge vertegenwoordigers van het ministerie van Arbeid en Beroepsopleiding van Cambodja, Cambodjaanse vakbonden (CLC en CCTU), werkgeversorganisaties (CAMFEBA en GMAC), internationale merken (H&M en GAP) en een aantal nationale en internationale NGO's, waaronder ILO Better Factories Cambodia en CARE Internationaal.

Meer over dit onderwerp:

Teken de petitie : Maak een eind aan intimidatie en geweld op de werkvloerMinister en werkgevers : Steun internationaal verdrag tegen geweld en intimidatie op het werkGids voor Nederlandse MKB bedrijven over aanpak geweld en (seksuele) intimidatie op de werkvloer in internationale toeleveringsketens

Publicatiedatum 01 05 2019