DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Lokale stemmen versterken

Lokale organisaties zorgen ervoor dat stemmen kunnen worden gehoord, vooral die van vrouwen, jongeren, kleinschalige boeren en arbeiders, mensen met een handicap, inheemse en andere groepen die vaak worden uitgesloten. Dat is waar we ons afgelopen 5 jaar voor hebben ingezet, samen met de partnerorganisaties van de Civic Engagement Alliance. 

Meer maatschappelijke ruimte ceëren, vooral voor kwetsbare groepen, is waar de Civic Engagement Alliance voor staat. Te vaak zijn deze groepen onzichtbaar en ongehoord. Dat zullen ze ook blijven, als we geen plaats voor ze maken in de openbare ruimte. .

Dialoog in de cashew- en palmoliesector

Dit is in veel landen moeilijk te bereiken, maar verandering is mogelijk door de "insider's approach". Deze benadering maakt gebruik van dialoog, niet van confrontatie. En het werkt. Met deze methode hebben we de positie van palmoliearbeiders in Indonesië versterkt. We hebben een sociale dialoog tot stand gebracht met palmolie producenten zoals Wilmar in Indonesië en ook met cashewproducent Fludor in Benin.

Landrechten en arbeidsrechten

Daarnaast heeft het werk van de Civic Engagement Alliance in Cambodja aangetoond dat landrechten en arbeidsrechten hand in hand gaan. Daar is het gebruikelijk dat de eigenaren van grote plantages land afnemen van de kleinere boeren en ze vervolgens inhuren als arbeiders. Het is belangrijk om beide problemen samen aan te pakken om de problemen in hun geheel te elimineren. Dat is precies waaraan we gewerkt hebben in Cambodja.  


In onderstaand magazine vertellen betrokkenen over de impact van dit programma in verhalen en interviews. 
 

 

Wereldwijd krijgen lokale organisaties steeds minder de ruimte en mogelijkheden om hun stem te laten horen. De alliantie heeft gewerkt aan hun versterking, zodat ze overheidsbeleid kunnen beïnvloeden en de uitvoering met een kritische blik kunnen volgen. Het programma komt nu tot een einde, maar het werk gaat verder op basis van alles wat afgelopen jaren is opgebouwd. 

Cashew werkers in Benin

Kijk hoe we samenwerken aan verbetering in Benin en Indonesië 

Publicatiedatum 22 12 2020