DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Werkgevers en werknemers uit 6 Afrikaanse landen bijeen om sociale dialoog op sectoraal niveau te ontwikkelen

Ambassadeur Ivoorkust opent driedaagse training met PUM 

Abidjan, Ivoorkust - Op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juli 2024 nemen vertegenwoordigers van werkgevers en vakbonden uit 6 Afrikaanse landen deel aan een serie workshops in Abidjan met als doel het opstellen van sectorale plannen voor sociale dialoog en het versterken van verantwoord ondernemen. 

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met werkgeversorganisatie PUM en CNV Internationaal uit Nederland. De opening werd verricht door de Nederlandse ambassadeur in Ivoorkust, Jeroen Kelderhuis, die opriep om samen met vakbonden en werkgeversorganisatie de kiem te leggen en te zaaien voor de toekomst. 

 

 

Doel is om het overleg tussen de sociale partners te versterken en het stimuleren van een harmonieus werkklimaat in sociaaleconomisch opzicht en op het gebied van milieu.

 

"Sociale dialoog is een onmisbare pijler voor duurzame ontwikkeling"

Aldus Minian Berthe Bengali, deelnemer namens de werkgeversorganisatie CNPM uit Mal

De workshops richten zich onder andere op de cashewnoot- en tuinbouwsector. 

Dit evenement markeert een belangrijke fase voor de deelnemende landen waar al aanzienlijke investeringen zijn en worden gedaan gericht op gemeenschappelijke afspraken op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen en meer stabiliteit in de arbeidsrelaties.

De deelnemers zijn afkomstig uit Ivoorkust, Benin, Togo, Burkina Faso. Mali en Sénégal. 

Publicatiedatum 10 07 2024