DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Meld je aan | Online game SDG 8

Het mondiale ontwikkelingsdoel SDG 8 "Fatsoenlijk werk" is hét doel van CNV Internationaal. Samen met Fairwear en Mondiaal FNV organiseren we daarom een bijzondere workshop tijdens de SDG Action Day op 25 september. Op deze dag werden precies vijf jaar geleden de duurzame ontwikkelingsdoelen (of SDG's, Sustainable Development Goals) ondertekend in New York door alle lidstaten van de Verenigde Naties.

Nu na vijf jaar is het tijd om de balans op te maken en te kijken waar we staan op weg naar het jaar 2030: het jaar waarin alle SDGs behaald moeten zijn.

De corona-epidemie heeft eens te meer de kwetsbaarheid van onder meer de textielketen laten zien. Textielwerknemers verliezen hun baan omdat orders vanuit Europa worden geannuleerd. Vakbonden staan meer dan ooit onder druk en overheden staan voor grote uitdagingen.

Om bewustwording te creëren over deze keten en na te denken over de uitdagingen om dit ontwikkelingsdoel te behalen, organiseren we een interactieve workshop tijdens de SDG Action Day 2020 in de vorm van een online game.

Online game

In de workshop duik je in de rol van textielproducent, bedrijfsleider kledingmerk, vakbondsleider of overheid. Via bochtige wegen en prikkelende cases leer je de realiteit van de textielketen kennen. Vanuit de positie die je vantevoren krijgt toebedeeld, ontdek je hoe jouw keuzes de kledingketen en daarmee het leven van werknemers beïnvloedt.

Deze workshop laat zien welke actoren er in een keten invloed hebben, en hoe we met elkaar de arbeidsomstandigheden en de lonen van de werknemers kunnen verbeteren. Wie heeft welke verantwoordelijkheid, wat moet anders, en hoe gaan we ervoor zorgen dat SDG 8 (decent work oftewel fatsoenlijk en eerlijk werk) in 2030 niet langer een doel, maar ook een feit is. Denk, beslis en doe mee in deze spannende interactieve workshop!

Dit haal je uit de sessie
Deze workshop geeft een tastbaar voorbeeld hoe we de arbeidsomstandigheden en de lonen van werknemers in de kledingketen kunnen verbeteren.

Dit wordt er van je verwacht
Denk mee en durf keuzes te maken in deze business case met de SDG’s in het achterhoofd.

Duurzame ontwikkelingsdoelen


 

De workshop vindt plaats in de middagsessie van 14.00u tot 15.15uur.

Aanmelden en meedoen kan via de website van SDG Action Day: selecteer workshop 3N.

Aanmelden en meedoen SDG Action Day 

Meer weten:

Dit zijn alle Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ( Sustainable Development Goals oftewel SDG's ), doel nummer 8 is decent work oftewel fatsoenlijk, eerlijk werk.

Publicatiedatum 26 08 2020