DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Minister-president adresseert problemen in Vietnamese kledingindustrie

Groeiende internationale betrokkenheid

Onze CNV-collega Yen had de eer om deel te nemen aan een recente ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte tijdens zijn bezoek aan Vietnam. Deze betrokkenheid weerspiegelt de groeiende internationale betrokkenheid bij het aanpakken van de uitdagingen waarmee kledingmerken, vakbonden en leveranciers worden geconfronteerd.

In discussies tijdens het bezoek lag de nadruk op dringende kwesties vanuit vakbonden in de kledingsector. 

CNV Internationaal werkt aan sociale dialoog trainingen voor vakbonden, waardoor zij beter in staat zijn deel te nemen aan collectieve onderhandelingen en op te komen voor werknemers. 

De samenwerking tussen alle belanghebbenden is erop gericht om de wetgeving op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk te brengen en effectiever te laten zijn. Vakbonden spelen een cruciale rol in dit proces. 

De nadruk ligt daarbij vooral op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en rechten van kledingarbeiders, een gezamenlijke prioriteit is voor de regeringen van beide landen.

 

 

Het bezoek markeerde een nieuwe fase in de samenwerking tussen Vietnam en Nederland. De twee regeringen blijven niet alleen in traditionele sectoren samenwerken, maar breiden de samenwerking uit tot  het terrein van hightech. De hoop is dat deze inspanningen zullen zorgen voor meer inclusieve aanpak, wat ook positief kan zijn voor de productiviteit.

CNV Internationaal nodigt kledingmerken en fabrikanten uit om actief deel te nemen aan Multi-Company Collective Bargaining Agreements oftewel meerbedrijven cao's

Deze vorm van samenwerking biedt merken de kans om deel te nemen aan gezamenlijke inspanning om de mensenrechten binnen de kledingsector te bevorderen en te beschermen.

Publicatiedatum 07 11 2023