DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Good Clothes, Fair Pay campagne afgesloten

De strijd voor een leefbaar loon in de kledingindustrie gaat verder

Afgelopen jaar heeft CNV Internationaal zich samen met andere organisaties in Europa ingezet voor het burgerinitiatief 'Good Clothes, Fair Pay'. De campagne streefde naar 1 miljoen handtekeningen van Europese burgers om via Europese regelgeving een leefbaar loon in de kledingindustrie verplicht te stellen. 

Met dit Europese Burgerinitiatief (EBI) – dat op 19 juli 2023 afliep – mikten we op de agenda van de Europese Commissie. Samen met andere Nederlandse en Europese organisaties wilden we aandacht voor ons wetsvoorstel dat kledingbedrijven verplicht te zorgen voor een leefbaar loon aan kledingarbeiders. Een grote uitdaging!

Deze campagne heeft uiteindelijk bijna 240.000 handtekeningen opgeleverd. Een miljoen handtekeningen bleek helaas veel, heel veel. Het is  niet gelukt om dat bij elkaar te krijgen. Het was lastig om voldoende mensen te bereiken en hen over te halen om te tekenen. We hoorden vaak dat mensen niet wilden tekenen omdat ze veel persoonlijke gegevens moesten invullen. Begrijpelijk, maar de Europese regels verplichten dat nu eenmaal.

Dank

We willen iedereen die heeft getekend of de campagne heeft gedeeld hartelijk bedanken voor hun steun aan de mensen die onze kleren maken.

 Hoewel deze campagne voorbij is, is het goed te zien dat zoveel mensen zich wél uitspreken voor leefbare lonen.

 

Inzet voor leefbaar loon meer dan ooit nodig

Meer weten?

CNV Internationaal blijft zich uiteraard inzetten voor een leefbaar loon in de kledingindustrie. 

Dat is meer dan ooit nodig. 

 

CNV Internationaal luidt de noodklok naar aanleiding van de nieuwste uitkomsten van CNV Internationaal's Fair Work Monitor in Cambodja. Lees meer >>

 

Meer weten over leefbaar loon in de kledingindustrie wat CNV Internationaal doet? Kijk op > 

 

Wat kun jij doen? Kijk op www.allesheeftzijnprijs.nl voor tips >>

 

 

Publicatiedatum 04 09 2023