DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Tweede Kamer ontvangt petitie voor wetgeving verantwoord ondernemen

Er moet een Nederlandse wet komen voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). Deze toezegging deed demissionair minister Tom de Bruijn van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking woensdagavond 2 december tijdens een debat in de Tweede Kamer over Internationale samenwerking. Nederland zal daarnaast ook druk blijven uitoefenen om tot Europese wetgeving te komen.

Eerder deze week boden wij met een groot aantal organisaties de petitie #WetgevingNU aan. Ruim 40.000 mensen steunden deze petitie.

CNV Internationaal wil iedereen hartelijk bedanken die de petitie heeft ondertekend!

Nederlandse consumenten vinden het belangrijk dat de producten die zij kopen duurzaam en verantwoord worden gemaakt.

Meer dan 40.000 mensen tekenden daarom de petitie voor Nederlandse wetgeving voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De petitie is een initiatief van onder meer Amnesty International, CNV Internationaal, het Leger des Heils en Tony Chocolonely. Dinsdag 30 november is de petitie aan Tweede Kamerleden aangeboden.

In internationale productieketens moeten mensen vaak werken onder slechte en onveilige omstandigheden en ontvangen ze geen leefbaar loon. Ook gaat productie meestal ten koste van natuur en milieu.

Om hier zo snel mogelijk een einde aan te maken eisen de ondertekenaars van de petitie dat er dringend wetgeving komt.

Wetgeving in Nederland voor duurzaam en verantwoord ondernemen is een belangrijke stap richting ambitieuze EU-wetgeving.

De overhandiging aan de Tweede Kamer van meer dan 40.000 handtekeningen voor Nederlandse wetgeving voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Publicatiedatum 30 11 2021