DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Project vrouwen voor vrede start in Mali

Vrouwen maken zich hard voor sociale en inclusieve dialoog

Eind juni maakte Stichting Haëlla bekend óók een mooi geldbedrag  toe te kennen aan ons project ´Vrouwen voor Vrede’ in Mali. Vakbondsvrouwen gaan daarin samenwerken met vrouwenorganisaties om bij te dragen aan de dialoog voor vrede.

In het door de economische - en veiligheidscrisis getroffen land worden vrouwen nauwelijks betrokken bij de besprekingen voor de wederopbouw. De ondersteuning van dit project door de Stichting Haëlla is daarom een prachtig compliment én een hart onder de riem voor onze vakbondspartners CSTM en UNTM in Mali!

 

Vakbondsvrouwen gaan samenwerken met vrouwenorganisaties om bij te dragen aan de dialoog voor vrede in Mali

Vakbondsvrouwen gaan samenwerken met vrouwenorganisaties om bij te dragen aan de dialoog voor vrede in Mali

 

Het project is inmiddels van start gegaan. Afgelopen vrijdag 24 september werd een nationaal forum georganiseerd over de rol van vrouwen in het vredesproces. In de Malinese media werd hier ruimschoots aandacht aan besteed.

‘Vrede’ is geen lege huls; het is een werkwoord dat staat voor gedragsverandering.

 

Zo kwamen in het Malinese actualiteitenprogramma (MLTJT), naast de samenwerkende vakbonden -de CSTM en de UNTM-, ook een vertegenwoordiger van het Ministerie van Verzoening, Vrede en Nationale Cohesie aan het woord (zie het fragment, franstalig).

Zoals de verslaggever het mooi samenvattend verwoordde: “Het woord ‘vrede’ is geen lege huls; het is een werkwoord dat staat voor gedragsverandering”.

De komende weken krijgen de vrouwen training in mediatie-technieken en gaan zij in gesprek met overheid, maatschappelijke organisaties en religieuze leiders.

Publicatiedatum 29 09 2021