DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

In dialoog over arbeidsrechten

Een driedaagse training in Indonesië over de sociale dialoog moet de cao-onderhandelingen in de palmolie sector op een hoger niveau tillen. Bij de training zijn werkgevers en partnervakbonden uit Oost-Kalimantan aanwezig. De training wordt gegeven door trainers van werkgeversorganisatie APINDO en vakbond KSBSI, die  door CNV Internationaal en de Dutch Employers Cooperation Programme (DECP) zijn opgeleid.

Door met elkaar in gesprek te blijven, worden de arbeidsverhoudingen tussen werkgevers en werknemers beter en kunnen problemen worden aangekaart en opgelost. Zo gaan ze met elkaar in gesprek over het minimumloon, veilig werk en voorzieningen voor gezinnen; palmolieplantages liggen vaak ver van de bewoonde wereld, dus het is erg belangrijk dat er bijvoorbeeld scholen zijn en gezondheidscentra. Dit verbetert het werkklimaat en daar hebben werknemers én werkgevers baat bij.

Gesprekken voeren en een gezamenlijk actieve agenda ontwikkelen is het begin van een proces om samen verbeteringen door te voeren en problemen aan te pakken.

Vraag- en antwoordsessie tussen CNV, DECP en deelnemers van de training

Trainers opgeleid door CNV enDECP verzorgen de training

Publicatiedatum 18 06 2021