DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Help ons bedrijven verantwoordelijk te houden

Bedrijven zijn tegenwoordig over de hele wereld verspreid. Te veel vervuilen het milieu, misbruiken rechten van arbeiders en vakbonden, stelen land van de inheemse bevolking of doen niets tegen moderne slavernij. En daar komen ze nu nog ongestraft mee weg. Arbeiders die hiertegen in opstand komen, worden vaak in de gevangenis gegooid, ontslagen of soms zelfs vermoord.
 
De Europese Commissie werkt daarom aan een nieuwe wet die bedrijven verantwoordelijk houdt voor de schade die ze aanrichten. Deze regels over ‘mensenrechten en milieu due diligence’ moeten gelden voor alle Europese bedrijven, van de fossiele industrie en agribusiness tot moderetailers en elektronicafabrikanten. Zij zouden in hun hele keten moeten onderzoeken wat er aan de hand is en schendingen van mensenrechten en milieuschade moeten aanpakken en voorkomen. 

Maar zover is het nog niet!  Steun de oproep van Europese vakbonden en maatschappelijke organisaties. Help om te zorgen dat niet alleen de voorlopers maar álle bedrijven verantwoordelijkheid moeten nemen.

Laat hier je stem rechtstreeks horen. 

En deel dit bericht op social media met #HoldBizAccountable  

 

#HoldBizAccountable  

Publicatiedatum 04 02 2021