DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

De grote 'Wis de loonkloof'-quiz

Als vrouw met een niet-westerse achtergrond verdien je in Nederland met hetzelfde werk minder dan als witte man.

Bestaat de loonkloof eigenlijk wel? Zo ja (spoiler: het antwoord is ja!), waarom is deze zo schadelijk? En hoe dichten we de kloof? Een belangrijk onderwerp dat gelijkheid tussen mannen en vrouwen op het werk in de weg staat én voor veel discussie zorgt.  

Hoeveel weet jij er vanaf? Test jouw kennis tijdens ‘De grote ‘wis-de-loonkloof’-quiz’, georganiseerd door CNV en CNV Jongeren, Internationaal en Connectief.

De loonkloof in het kort

Wereldwijd verdienen vrouwen minder dan mannen. Oók in Nederland verdienen vrouwen gemiddeld wel 14,7% minder salaris. Niet oké natuurlijk!

Naast verklaarbare verschillen als werkervaring gaat het om ‘niet-verklaarbare’ verschillen. Welke zijn dat? Kom erachter tijdens de quiz!

Programma

De online quiz vindt plaats op 8 maart – Internationale Vrouwendag – van 20:00 uur tot 21:30 uur. Tijdens deze anderhalf uur nemen presentatoren,  experts en een deelnemerspanel  je mee in de wereld van de loonkloof.

Doe mee!

Meld je aan via het formulier, vergroot jouw kennis en werk met ons aan meer gelijkheid in beloning.  Van tevoren ontvang je de ZOOM-link en aanvullende informatie.

Meld je hier aan!

NB: dit is een online quiz. Houd er rekening mee dat er beeldmateriaal kan worden verzameld (mogelijk wordt de quiz opgenomen).

Sponsorproject

Geef ook een gift voor het loonkloof sponsorproject. Zo steun je vakbondsvrouwen om een leidinggevende positie in te nemen in hun organisatie:  Lees meer >>.

Factsheet Leefbaar Loon

Publicatiedatum 30 01 2022