DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Concrete verbeterplannen arbeidsomstandigheden suikerindustrie noodzakelijk

CNV Internationaal bij praktijkweek suikerrietplatform Bonsucro

“Door actief te zijn binnen Bonsucro kunnen we direct meepraten over de verbetering van de arbeidsrechtensituatie in de suikerrietsector”, zegt Marionne Lips, regiocoördinator Latijns-Amerika van CNV Internationaal. Deze week neemt CNV Internationaal daarom deel aan de praktijkweek die het platform voor duurzaam suikerriet organiseert in de Dominicaanse Republiek. “We zijn daar met bedrijven in gesprek over issues in deze sector zoals gezond en veilig werk en een goed loon, maar ook over de gevolgen van onder-aanneming voor werknemers in de suikerrietsector”.

Weten wat er gebeurt in de suikerrietketen

Bij de praktijkweek zijn vertegenwoordigers van de suikerrietsector aanwezig uit Argentinië, Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua en Panama. Namens CNV Internationaal zijn Francisco Martinez en Alberto Legal Lopez aanwezig. “Het is cruciaal dat internationale bedrijven hun due diligence verbeteren en dus echt weten wat er gebeurt in hun toeleveringsketen en concrete verbeterplannen opstellen”, benadrukken de vertegenwoordigers van CNV Internationaal.”


Aanscherping normen noodzakelijk

Bonsucro is een samenwerkingsorganisatie van belanghebbenden in de suikerrietsector, zoals producenten, verwerkende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bonsucro toetst of suikerrietproducten onder goede sociale en milieuomstandigheden zijn geteeld. CNV Internationaal is sinds juli 2018 lid van Bonsucro, met het doel bij te dragen aan aanscherping van de Bonsucro normen.

Gerelateerd nieuws: CNV Internationaal lid van wereldwijd netwerk suikerrietsector

Publicatiedatum 19 10 2018