DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Colombiaanse openbaar aanklager moet vakbondsleiders beschermen

Arend van Wijngaarden, voorzitter van CNV Internationaal heeft op 21 september een brief ondertekend aan de openbaar aanklager van Colombia over ernstige bedreigingen door paramilitairen aan het adres van mensenrechtenverdedigers. Onder hen is de voorzitter van de boerenbond FANAL, aangesloten bij CGT, de Colombiaanse vakbondspartner van CNV Internationaal.

Van Wijngaarden: “De openbaar aanklager is gevraagd om de groep sociale leiders die bedreigd wordt, waaronder de voorzitter van de boerenvakbond FANAL Valmiro Gonzalez Iglesias, eerst en vooral bescherming te bieden. We hebben hem op het hart gedrukt deze zaak grondig te onderzoeken. Alle middelen moeten worden ingezet om de verantwoordelijken voor deze bedreigingen te vinden. Ondertussen moet er ook alles aan gedaan worden om de vrijheid van vakbeweging te blijven waarborgen.”

De CGT, de collega-vakcentrale van CNV Internationaal in Colombia, stuurt deze brief ook naar de Nederlandse Ambassade in Colombia en naar de Europese Unie om ook daar deze bedreigingen van sociale leiders op de agenda te krijgen.

Brief over bedreigingen aan de openbaar aanklager

Publicatiedatum 24 09 2018