DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

WDDW webinar Leefbaar loon voor de suikersector

Een leefbaar loon voor de suikerrietsector

De suikermarkt blijft groeien, zelfs tijdens deze pandemie. Toch verdienen arbeiders nog steeds geen leefbaar loon dat in de basisbehoeften van hun gezin voorziet.

Consumenten, investeerders en overheden eisen echter steeds vaker dat de verantwoordelijke bedrijven het leefbaar loon opnemen in hun waardeketen.

Ervoor zorgen dat het leefbaar loon onderdeel wordt van de Bonsucro Standaard voor duurzame suikerproductie die momenteel wordt herzien, is daarom noodzakelijk. Alleen zo blijft de standaard geloofwaardig ook in de toekomst. Maar wie gaat dat leefbaar loon betalen?

 

Webinar - a living wage for the sugarcane sector

 

Uitnodiging

Ter ere van World Day for Decent Work #WDDW oftewel Werelddag voor Fatsoenlijk Werk organiseert CNV Internationaal een webinar met verschillende experts, politici en vertegenwoordigers uit de financiële sector.

Het webinar is bedoeld voor leden van Bonsucro, andere geïnteresseerde stakeholders in de suikersector, maar ook andere geïnteresseerden zijn zeker ook welkom ook te luisteren en via de chat te reageren.

Praktische informatie

Engels is de voertaal tijdens het webinar, Spaanse vertaling is beschikbaar. 

Voor vragen: internationaal@cnv.nl

Webinar gemist? Check onderstaand onze vlog en factsheet en volg ons op social media.
 

 

Het opnemen van Leefbaar Loon zou de impact van de Bonsucro  standaard voor duurzame suiker echt vergroten en de sector voorbereiden voor de toekomst.

Maar is dat wel mogelijk? Jazeker! Als alle belanghebbenden - producenten, handelaren, bedrijven en consumenten - samenwerken.

Bekijk onze vlog.

 

 

 

 Living Wage factsheet (Engels) - The next step towards making the Bonsucro Standard more inclusive and resilient.

 

Meer nieuws:

Publicatiedatum 22 09 2020