DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Eerlijke Kledingroute geopend in Utrecht

Vandaag, Black Friday, opent CNV Internationaal de ‘Eerlijke Kledingroute’ in Utrecht. Voorzitter van CNV Internationaal Anneke Westerlaken overhandigde de routekaart aan gemeenteraadsleden Mohammed Saiah (D66) en Jantine Zwinkels (CDA). Locatie: voor een grote glazen etalage met een wel heel bijzondere kledingcollectie. Midden op het Jaarbeursplein.

Black Friday, een recent uit de VS overgewaaid fenomeen, is een dag waarop consumenten feestelijk gestimuleerd worden om zoveel mogelijk kleding zo goedkoop mogelijk in te slaan. Maar de situatie is helemaal niet feestelijk voor de makers van onze kleding in Azië. Met de speciale kledingcollectie Alles Heeft Zijn Prijs wil CNV Internationaal consumenten op een ludieke manier bewust maken van het verhaal achter hun kleding.  Want je staat er misschien niet bij stil, maar de hoogste prijs voor je kleding betaal je uiteindelijk niet zelf.   

Eerlijke Kledingroute Utrecht 
We zijn natuurlijk niet tegen het kopen van kleding, maar we willen wel betere arbeidsomstandigheden voor de mensen die al die spullen maken. Daarom is vandaag de ‘Eerlijke Kledingroute Utrecht’ officieel geopend. Zo helpen we consumenten om op een makkelijke manier eerlijke kleding te vinden in de Domstad. Want de bereidheid om eerlijk te shoppen is er, nu de actie nog. De vraag naar eerlijke kleding moet omhoog. En daar gaan wij bij helpen! 

 

Foto Maartjekuperus.nl 

Global goals gemeente Utrecht
Door de Verenigde Naties zijn de Global Goals opgesteld, universele doelen waarmee iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Raadsleden Saiah (D66) en Zwinkels (CDA) zetten zich in voor een duurzame toekomst voor de stad Utrecht. In 2017 werd Utrecht uitgeroepen tot meest inspirerende Global Goals Gemeente voor haar inspanning. www.utrecht4globalgoals.nl

Publicatiedatum 27 11 2020