DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Kijk Verkiezingsdebat duurzame handelsketens 11 maart

Hoe ziet wetgeving voor duurzame handel eruit? Kan de overheid komen tot meer coherent beleid op het vlak van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? Welke rol speelt sectorale samenwerking tussen bedrijven, vakbonden en de overheid hierin?

Op 11 maart gingen kandidaat-Kamerleden in de studio in Nieuwspoort met elkaar in debat over duurzame handelsketens, op initiatief van CNV Internationaal, FNV en Mondiaal FNV, MKB-Nederland en VNO-NCW. Kijk hier de livestream terug met: 

  • Karen Maas (bijzonder hoogleraar Accounting en duurzaamheid aan de Open Universiteit en wetenschappelijk directeur van Impact Centre Erasmus (ICE)

  • Mahir Alkaya (SP)

  • Hans Vijlbrief (D66)

  • Joël Voordewind (ChristenUnie)

  • Danielle Hirsch (GroenLinks)

  • Bert van Steeg (CDA)

  • Kavish Bisseswar (PvdA)

Kijk hier terug
 

 

Nederland is een echt handelsland en zelfs de tweede EU-importeur van goederen uit lage inkomenslanden, zoals kleding, palmolie, groente en fruit. Internationale handel is goed voor de Nederlandse economie en schept miljoenen banen wereldwijd. Tegelijkertijd zien we dat globalisering negatieve effecten kan hebben op mensenrechten en milieu.

Werkgeversorganisaties en vakbonden zijn ambitieus om samen verder te werken aan internationaal verantwoord ondernemen, maar zien in de praktijk nog altijd veel misstanden in de internationale ketens.

Samen willen we deze misstanden in internationale ketens aanpakken en de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen dichterbij halen. Maar dan hebben we wel een overheid nodig die minstens zo ambitieus is.

Kijk terug: De belangrijkste items van het debat

 

 

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met CNV Internationaal. 

 

Dit debat is een initiatief van: 

Publicatiedatum 13 03 2021