DonerenNieuwsbrief
HomeMeedoenActuele projecten

Geef voor een loon om van te leven

Iedereen moet genoeg verdienen om van te kunnen leven, vindt CNV Internationaal. Veilig werk en een leefbaar loon zijn belangrijke onderwerpen voor onze lokale vakbonden in de gesprekken met werkgevers en de overheid. 

Kledingarbeiders in de knel

Afgelopen tijd waren er onderhandelingen over het minimumloon van arbeiders in kledingfabrieken in Cambodja. De kosten van levensonderhoud zijn enorm gestegen afgelopen jaar. Kleding arbeiders komen steeds meer in de knel. Samen met de Cambodjaanse vakbonden luiden we daarom de noodklok. Ze komen in de schulden omdat ze hun huur niet meer kunnen betalen. Velen maken overuren omdat ze niet meer rond kunnen.  

Ik kan nu nog maar een halve maand leven van mijn loon. Vorig jaar gaf ik 250 euro uit per maand. Nu is dat wel 450 euro. 

 

 

 

Kledingarbeider Pov

 

Wat we doen 

Samen met de lokale vakbond ontwikkelde CNV Internationaal een nieuwe aanpak, de Fair Work Monitor. Met eenvoudige digitale enquêtes  verzamelen de vakbonden direct informatie bij werknemers. Zo kunnen ze laten zien wat er echt aan de hand is. 

Mede dankzij deze steun van CNV Internationaal hebben de lokale vakbonden betrouwbare informatie die ze gebruiken bij onderhandelingen over een leefbaar loon. 

Met jouw gift kunnen we werk maken van een leefbaar loon voor iedereen!  

Het lidnummer bestaat uit zeven cijfers. Dit staat op uw bewijs van lidmaatschap, op het bankafschrift van de contributie (bij automatische incasso) of op de acceptgiro en meestal op de adresdrager van het CNV blad (zoals Vakmensen Magazine of Schooljournaal).

Wanneer u uw email adres invult, ontvangt u een bevestiging per email (niet verplicht).

Ja, ik ontvang graag een setje van vier wenskaarten cadeau

 

 

Of maak zelf een gift over op rekeningnummer 
IBAN NL16 INGB 000 1255300

t.n.v. Stichting CNV Internationaal

Meer weten

Wat we doen en hoe de fair work monitor werkt

Nieuwste onderzoek >