DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Maatschappelijk middenveld doet dringende oproep

IMVO nu belangrijker dan ooit

De organisaties vanuit het maatschappelijk middenveld (CNV Internationaal, FNV, GMACL, Oxfam Novib, Save The Children en World Animal Protection Nederland) doen een dringende oproep aan verschillende convenantspartijen om juist nu extra in te zetten op Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

“In Nederland vinden we het belangrijk dat we door middel van sociale dialoog naar oplossingen zoeken. Maar de COVID-19 crisis maakt duidelijk hoe we mondiaal verbonden zijn. Het wapen om het coronavirus wereldwijd te bestrijden is door het tonen van internationale solidariteit.

We krijgen signalen dat bij enkele bedrijven IMVO geparkeerd wordt totdat de COVID-19 crisis bezworen is. Dat IMVO en duurzaamheid gezien worden als ‘nice to have’, voor als we als samenleving weer in een traject van economische groei belandt zijn. We zijn het erover eens dat ook deze crisis laat zien dat IMVO de norm is voor alle bedrijven, en dat dit verantwoordelijkheid met zich mee brengt over de hele keten. IMVO laat juist in crisistijd zijn waarde zien.”

 

Lees hier de brief aan de convenantspartijen

Publicatiedatum 17 04 2020