DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Bedreigingen tegen vakbondsleider mijnbouw en zijn familie

CNV Internationaal roept Colombiaanse regering op tot bescherming

CNV Internationaal maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van vakbondsleiders in de mijnbouwregio die kampen met intimidatie en bedreigingen. Wij veroordelen in het bijzonder de recente doodsbedreigingen van Dairo Mosquera, en zijn familie en roepen de Colombiaanse regering op de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te nemen. Mosquera is leider van Sintramienergética, een van de vakbonden die deeluitmaakt van het   Werknemerscollectief voor een Eerlijke Transitie dat wordt ondersteund door CNV Internationaal bij hun inzet voor een eerlijke energietransitie.

 

Samen met de gezamenlijke vakbondsorganisaties die deel uitmaken van het Werknemerscollectief voor een Eerlijke Transitie: Sintramienergética, Sintracarbón, Sintradem, Sintradrummond y Sintracerrejón, wijst CNV Internationaal elke handeling af die tot doel heeft het werk van de vakbondsorganisaties, het collectief en de gemeenschapsleiders in de mijnbouwsector te bedreigen, te intimideren, te beperken of te belemmeren.

Vakbondsleider Dairo Mosquera en zijn familie zijn afgelopen dagen herhaald bedreigd

Als CNV Internationaal doen wij een dringende oproep aan de nationale regering van Colombia om de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om het leven van leider Mosquera en zijn familie te beschermen.

Dialoog

CNV Internationaal roept alle nationale en internationale belanghebbenden die actief zijn in de mijnbouwsector op om een eerlijke en transparante dialoog te ondersteunen die de veiligheid van onze vakbondsleiders, mijnwerkers en al hun familieleden garandeert.

 

Publicatiedatum 18 09 2023