DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Doodsbedreigingen tegen vakbondsleider mijnbouw en zijn familie

CNV Internationaal roept Colombiaanse regering op tot bescherming

CNV Internationaal maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van vakbondsleiders in de mijnbouwregio die kampen met intimidatie en bedreigingen. Wij veroordelen in het bijzonder de recente doodsbedreigingen van Dairo Mosquera, en zijn familie. We roepen de Colombiaanse regering op de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te nemen en hun veiligheid te garanderen. Mosquera is leider van Sintramienergética. Deze vakbond maakt deel uit van het  Werknemerscollectief voor een Eerlijke Transitie . Dit vakbondsnetwerk wordt ondersteund door CNV Internationaal bij hun inzet voor een eerlijke energietransitie.

 

Samen met Sintramienergética, Sintracarbón, Sintradem, Sintradrummond en Sintracerrejón, de vakbondsorganisaties die deel uitmaken van het Werknemerscollectief voor een Eerlijke Transitie, wijst CNV Internationaal elke handeling af die tot doel heeft het werk van de vakbondsorganisaties, het collectief en de gemeenschapsleiders in de mijnbouwsector te bedreigen, te intimideren, te beperken of te belemmeren.

Vakbondsleider Dairo Mosquera en zijn familie zijn afgelopen dagen herhaald bedreigd

Als CNV Internationaal doen wij een dringende oproep aan de nationale regering van Colombia om de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om het leven van leider Mosquera en zijn familie te beschermen.

Dialoog

CNV Internationaal roept alle nationale en internationale belanghebbenden die actief zijn in de mijnbouwsector op om een eerlijke en transparante dialoog te ondersteunen en de veiligheid van de vakbondsleiders, mijnwerkers en al hun familieleden te garanderen.

 

Publicatiedatum 18 09 2023