DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Elles van Ark nieuwe managing director CNV Internationaal

Per 15 februari is Elles van Ark benoemd tot nieuwe managing director van CNV Internationaal.

“Met Elles van Ark hebben we de gedreven, deskundige en betrokken managing director, die we nodig hebben om leiding te geven aan de programma’s waar CNV Internationaal zich de komende jaren voor inzet,” zegt CNV Internationaal voorzitter Anneke Westerlaken.

Elles van Ark werkte afgelopen jaren als IMVO-adviseur en fondsenwerver voor CNV Internationaal. en is al goed ingevoerd in het werk van CNV Internationaal. De 39-jarige Van Ark werkt al langere tijd in de ontwikkelingssector en was eerder werkzaam bij ICCO Cooperation. Daarvoor woonde zij een aantal jaren in New York waar zij werkte bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging van de VN en als consultant op het gebied van fondsenwerving bij Amerikaanse donoren. Ze begon haar loopbaan als medewerker van de CDA-Tweede Kamerfractie.

“Werknemers wereldwijd worden zwaar getroffen door COVID-19 en de allerarmsten krijgen de hardste klappen. Dat maakt ons werk dat we samen doen met  vakbonden in 15 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika juist nu zo relevant en noodzakelijk. Er zijn enorme uitdagingen waar we samen voor staan om de rechten van mensen aan het begin van de productieketens van onze kleding en voeding, maar ook de mijnbouw te verbeteren. Ik zal me hard maken voor een meer duurzame wereld, waar een leefbaar loon en eerlijk werk voor iedereen het uitgangspunt is”. 

Van Ark volgde een postdoctorale studie Global Affairs aan de New York University (2011), na een studie communication- en languages aan de Universiteit van Utrecht (2000) en de Universiteit van East Anglia (2004). Ze is naast haar werk voorzitter van de gemeentelijke CDA-afdeling Stichtse Vecht.

 

Publicatiedatum 16 02 2021