DonerenNieuwsbrief

Julia Wouters

“Ik probeer vrouwen met een politieke missie te helpen om zichzelf te blijven en ook hun doelen te behalen. Ik maak je aan het lachen, zet je aan tot denken en laat je boordevol energie en praktische tips achter.”

Julia Wouters coacht en traint vrouwelijke leiders opdat zij op een bewust authentieke manier de topbestuurder worden die stralend haar inhoudelijke agenda verwezenlijkt. Julia is gespecialiseerd in vrouwelijk leiderschap maar zet zich met evenveel expertise en plezier in om mannen te helpen bewust authentiek te zijn.

Julia heeft haar sporen verdiend in diverse rollen in media, journalistiek en politiek. Twaalf jaar lang zat ze, als rechterhand van Lodewijk Asscher, bovenop de macht als politiek adviseur en speechschrijver. Met al die kennis en ervaring ontwikkelde zij een eigen methode om vrouwelijke leiders met een missie te helpen hun stem te vinden en te gebruiken om hun missie te verwezenlijken.

In 2018 schreef ze het boek ‘De Zijkant van de Macht- Waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten’. Want hoe komt het dat, in tegenstelling tot veel andere landen, het aantal vrouwen in de Nederlandse politiek juist afneemt, terwijl de maatschappelijke betrokkenheid en het activisme onder vrouwen de laatste tijd sterk is gegroeid? Het boek staat vol van verrassende inzichten, praktische tips en sprekende anekdotes, die ons laten zien hoe het nu in de politiek werkt, en wat vrouwen én mannen moeten veranderen om er samen wél een succes van te maken.