DonerenNieuwsbrief
HomeThema'sActuele thema's

Transformationeel leiderschap

Programma stimuleert speciaal jongeren, vrouwen

De kwaliteit van de leiders is een cruciale factor voor het succes van vakbondswerk. Vakbondsleiders staan vaak onder grote druk. Niet alleen hebben zij vaak te maken met heftige arbeidsconflicten en kampen hun leden met ernstige problemen. Ook persoonlijke bedreigingen tegen vakbondsleiders zijn in veel landen geen uitzondering. 

Om hen te stimuleren zich te ontwikkelen en hen te begeleiden om met deze uitdagingen om te gaan, zette CNV Internationaal afgelopen jaren het transformationeel leiderschapsprogramma op. Meer dan 500 vakbondsleiders, onder wie veel jongeren en vrouwen namen de afgelopen 4 jaar deel aan het trainingsprogramma.

Zij zijn begeleid in het ontwikkelen van de eigen leiderschapsstijl en visie en zijn deels individueel gecoacht. Het programma was ook gericht op het stimuleren van hun vermogen om verandering te bewerkstelligen en steun te mobiliseren. Zo hadden zij uiteindelijk als leider meer impact binnen hun organisatie maar ook in hun werk namens de vakbond daarbuiten.

Onderstaande videos geven een indruk van de impact van dit programma dat in opdracht van CNV Internationaal speciaal is ontwikkeld en uitgevoerd door The Coalition Factory.

Verhalen van verandering

Innovatieve aanpak

Leiderschap en cultuur

 

 

Meer over vrouwelijk leiderschap 

 

Tijdens de corona-crisis belde CNV Internationaal voorzitter Anneke Westerlaken ook met vrouwen die vakbondsleiders zijn in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Kijk hier terug:

 

Kijk ook:  Vlogserie  Anneke belt met