DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

Programma's

Samen sterker

CNV Internationaal zou haar werk niet kunnen doen zonder samenwerking met en de steun van een groot aantal partijen. 

 • Het Ministerie van Buitenlandse Zaken draagt bij aan het werk van CNV Internationaal met het vakbondsmedefinancieringsprogramma (VMP). Lees hier meer over ons programma 'Dialogue@Work'.
   
 • Daarnaast is er het strategisch partnerschap STITCH: Sustainable Textile Initiative: Together for Change. Dankzij het Ministerie van Buitenlandse Zaken werken we daarin samen met Fair Wear Foundation, Mondiaal FNV, ETI (UK), CDI (Vietnam) en Cividep (India) aan een betere positie van werknemers in de textielindustrie.  
   
 • Tussen 2016-2020 werkte CNV Internationaal aan betere omstandigheden voor werkenden in met name de palmolie en cashew-productie binnen de Civic Engament Alliance.
   
 • Ook maakt CNV Internationaal deel uit van convenanten voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in onder andere de kleding-, de pensioen-, de metaal- en de natuursteensector. Binnen deze convenanten maken we werk van eerlijk werk in de gehele keten, samen met het bedrijfsleven, andere vakbonden, ngo’s, overheid en de SER.
   
 • Door samen te werken met bedrijven, overheden en stichtingen vergroten we de impact van ons werk.

Samenwerken - Programma's

 

CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en als afdeling nauw verbonden aan de CNV Vakcentrale. CNV Internationaal zou haar werk niet kunnen doen zonder de steun van een groot aantal partijen.

 • Vakbondsmedefinancieringsprogramma 2021-2030
  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken draagt bij aan het werk van CNV Internationaal met het vakbondsmedefinancieringsprogramma (VMP), waarin we op basis van het programma Dialogue@Work werken aan versterking van de positie van werknemers.
   
 • STITCH - strategisch partnerschap
  Daarnaast is er het strategisch partnerschap STITCH: Sustainable Textile Initiative: Together for Change. Dankzij het Ministerie van Buitenlandse Zaken werken we daarin samen met Fair Wear Foundation, Mondiaal FNV, ETI (UK) organisaties uit onder meer Azië aan een betere positie van werknemers in de textielindustrie.
   
 • IMVO-convenanten in sectoren
  Ook maakt CNV Internationaal deel uit van convenanten voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in verschillende economische sectoren. Binnen deze convenanten maken we werk van eerlijk werk in de gehele keten, samen met het bedrijfsleven, andere vakbonden, ngo’s, overheid en de SER.
   
 • Programma's en projecten met bedrijven en stichtingen
  Door samen te werken met bedrijven en stichtingen vergroten we de impact van ons werk.
   
 • Internationale collegialiteit in cao's
  In een aantal cao’s die CNV afsluit in Nederland, staan afspraken over vakbondsfinanciering in het buitenland, vanuit solidariteit met collega’s daar; de kappers-cao is daar een mooi voorbeeld van.
   
 • Particuliere donateurs
  Ook is CNV Internationaal dankbaar voor de steun van een grote groep trouwe donateurs.  Zonder hen kunnen we ons werk niet blijven doen.

 

Meer over het programma Dialogue@Work
Meer over  het programma STITCH

Gerelateerde Artikelen