DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

Doorbraak voor bouwvakkers FIFA Worldcup 2022 in Qatar

Nieuws

Driekwart Nederlanders wil geen …

Lees meer

Al jaren worden er voor miljarden sportcomplexen gebouwd voor de FIFA worldcup 2022. Niet door mensen uit Qatar zelf maar door bouwvakkers uit landen als Cambodja, Bangladesh en Indonesië.

Het Kafala systeem maakt tot nu toe de bouwvakkers in praktijk tot rechtenloze moderne slaven. Internationale vakbondsorganisaties protesteren al jaren tegen de schrijnende werkomstandigheden. Nu zet de regering eindelijk 6 stappen die de bouwvakkers rechten én bescherming geven.

Internationale vakbondsorganisaties maken zich hier al jaren sterk voor. ITUC, de internationale vakbondsorganisatie verwelkomt de doorbraak van de regering van Qatar.

De  ITUC gaat  met de minister van arbeid van Qatar overlegger over het implementeren van arbeidsrechten voor twee miljoen migrerende werknemers in de Golfstaat, vaak afkomstig uit Aziatische landen zoals Cambodja of Indonesië.

"De betekent het begin van echte hervormingen in Qatar die een eind zullen maken aan het gebruik van moderne slavernij en het land op weg zullen helpen om zijn internationale wettelijke verplichtingen inzake werknemersrechten na te komen”, reageert Sharan Burrow, General Secretary van ITUC.

"Uit overleg in Doha is een duidelijke toezegging van de overheid gekomen om rechtsbescherming voor migrantenarbeiders te normaliseren," zei ITUC-secretaris-generaal Sharan Burrow.

Gerelateerd nieuws over Qatar

Publicatiedatum 01 11 2017