DonerenNieuwsbrief
Home

Teken petitie voor vrijlating gearresteerde vakbondsleiders in Bangladesh

CNV Internationaal ondersteunt een internationale online campagne om vakbondsleiders uit Bangladesh vrij te krijgen. In Bangladesh zijn volgens de internationale vakbeweging (ITUC) ruim 26 vakbondsleiders opgepakt en vastgezet. Ruim 1.600 textielwerknemers zijn ontslagen en tegen minstens 600 werknemers is proces-verbaal opgemaakt, omdat ze staakten voor een hoger minimumloon.

De lonen in de textielindustrie in Bangladesh horen tot de laagste ter wereld. Het CNV vindt dat het recht van vakbondsvrijheid op grove wijze wordt geschonden in een tijd waarin er nog veel schort aan de arbeidsomstandigheden- en voorwaarden in diverse sectoren in Bangladesh, waaronder de textielindustrie.

CNV Internationaal roept op de petitie te ondertekenen en ondersteunt een verklaring voor vrijlating.
Zo betuigen we steun aan de Bengaalse vakbeweging, en de gevangen genomen vakbondsleiders in het bijzonder. De brief is gericht aan de premier van Bangladesh. De brief stelt dat het onacceptabel is dat er zoveel vakbondsleiders zijn gearresteerd en nog veel meer werknemers worden vervolgd of zijn ontslagen nadat ze eenvoudigweg in een staking om een loonsverhoging hadden gevraagd.

Fabriekseigenaren willen geen cent meer betalen, ook al behoren de Bengaalse lonen tot de laagste in de wereld. Tegelijkertijd stijgen de kosten van huur, basisbehoeften en medische zorg.


Teken de petitie en help de vakbondsleiders vrij te krijgenAchtergrondinformatie van vakbond IndustriallWat doet CNV Internationaal aan verbetering van de omstandigheden in de kledingfabriekenMeer over Eerlijke Kleding en wat je zelf kunt doen

Publicatiedatum 14 02 2017