DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

Werken in opkomende markten

Zoekportal Ondernemen in Ontwikkelingslanden gelanceerd

Tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht heeft Minister Ploumen zojuist de portal OndernemenInOntwikkelingslanden.nl gelanceerd. Werk jij in een bedrijf dat zaken doet in opkomende markten in ontwikkelingslanden? Dan wil je graag goed op de hoogte zijn van de situatie ter plekke. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kun je daar verantwoord werken. Hoe zit het met internationale regelgeving, lonen, cao’s en sociale zekerheid?
Via de portal OndernemenInOntwikkelingslanden.nl is die kennis en informatie over duurzaam ondernemen in ontwikkelingslanden vanaf één plek te vinden.
Ook CNV Internationaal is actief op als kennishouder deze portal en richt zich daarbij uiteraard vooral op de sociale kant van internationaal duurzaam ondernemen. CNV Internationaal werkt samen met vakbondspartners in veel ontwikkelingslanden en kan je daardoor in veel landen op dat terrein advies en informatie bieden om dat sociaal verantwoord te doen:
CNV Internationaal werkt mee aan dit initiatief om met name Nederlandse MKB bedrijven van informatie te voorzien over verantwoord ondernemen in ontwikkelingslanden. OndernemenInOntwikkelingslanden.nl is een  initiatief van verschillende partijen waaronder het Ministerie van Buitenlandse Zaken, MKB-Nederland, Agentschap NL en Partos

Publicatiedatum 10 04 2013