DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

Movies that matter publieksdebat

Op het Movies that Matter Festival (24 – 31 maart) is de CNV documentaire ‘The Worker can wait’ te zien. De documentaire geeft een indrukwekkend kijkje in het leven en werk van jonge vrouwen in de Cambodjaanse kledingfabrieken. ‘The Worker can wait’ volgt de 19-jarige Margo Kosters uit Hengelo terwijl zij een aantal fabrieken in Cambodja bezoekt waar de kleding gemaakt wordt die wij dragen. Ze spreekt met leeftijdsgenoten die werken in de kledingindustrie en met vakbondsmensen en fabriekseigenaars.

De documentaire is gemaakt in het kader van de Eerlijke Kleding Campagne van CNV Internationaal. 'The worker can wait' draait op 27 maart.


Publieksdebat

Aansluitend is er een publieksdebat over de rol van het bedrijfsleven en vakbonden in de moderne ontwikkelingssamenwerking. Deelnemers aan het debat zijn Christiaan Rebergen (Speciaal Ambassadeur voor Publiek-Private Partnerschappen en Millenniumdoelen), Bernedine Bos (Hoofd Programma's en Projecten, MVO Nederland) Jaap Smit (voorzitter CNV).
Het debat wordt geleid door Rindert de Groot (Coolpolitics).

Daarna is er nog gelegenheid de film ‘China Blue’ te bekijken of om elkaar te ontmoeten tijdens de borrel.

Programma

   
  Inloop  19.30 uur
  ‘The Worker Can Wait’    20.00 uur
  Publieksdebat 20.30 uur
  Pauze 21.15 uur
  ‘China Blue’        21.45 uur
  Eind programma    21.40 uur

Het programma wordt gehouden in het Theater aan het Spui, het bruisende hart van het Movies that Matter Festival. Adres: Het Spui 187, Den Haag. 

Publicatiedatum 15 02 2011