DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

2gether CNV Jongeren naar Senegal

Vorig jaar waren zij hier: Jongeren uit Senegal en India die vroeger kinderarbeid hebben gedaan. Deze zomer gaan CNV Jongeren naar Senegal. De voormalige kinderarbeiders willen graag een jongerenvakbond oprichten. Ze willen van Nederlandse actieve (vakbonds)jongeren leren hoe je dat doet.

De voormalige kinderarbeiders (nu jongeren tussen 16 en 23 jaar) willen graag een jongerenvakbond oprichten. Ze willen van Nederlandse actieve (vakbonds)jongeren leren hoe je bijvoorbeeld een campagne voert of een projectaanvraag schrijft. Maar ook hoe je vrijwilligers kunt scholen en hoe je de belangen van werkende jongeren zo goed mogelijk kunt behartigen. Vandaar dat CNV Jongeren het project 2gether heeft opgezet. Deze zomer gaan Nederlandse jongeren naar Senegal. Via workshops en gesprekken willen ze zoveel mogelijk van hun werk laten zien aan de Senegalese jongeren. Brengen en halen
Ze gaan niet alleen maar 'brengen'. Ze gaan er ook wat halen. Want wat is kinderarbeid nou eigenlijk, en wat zijn typische beroepen waar veel kinderen werken? Zijn kinderen in Senegal alleen maar zielig dat ze niet naar school kunnen? En moet kinderarbeid liever vandaag dan morgen worden afgeschaft? Op deze en andere vragen zoeken de CNV Jongeren antwoord. Zodat ze een goed beeld krijgen van de problemen rondom kinderarbeid.

Publicatiedatum 05 07 2006