DonerenNieuwsbrief
HomeOns werkLanden

CNV werkt samen in Hongarije

CNV werkt samen in Hongarije

'Jongeren bij de vakbond vind ik logisch, er zijn nog zoveel problemen op te lossen'CNV Internationaal steunt in Hongarije het werk van de vakcentrale MOSZ. Dat doen we met financiele middelen maar ook met training en advies door CNV collega's. Piroska Ka'llay werkt pas vijf maanden bij de Hongaarse vakcentrale MOSZ. Ze is jong en ambitieus en nam deel aan de partnerconsultatie van CNV Internationaal. Wat is haar mening over de samenwerking met CNV Internationaal? “Het allerleukste vind ik het leggen van parallellen tussen wat er in mijn organisatie gebeurt en dat wat zich bij andere vakbonden in andere landen afspeelt. Ik hoor heel veel en zoek vooral nieuwe informatie in de contacten met het CNV  zegt de 30-jarige Piroska Ka'llay. Over één ding is zij echter verbaasd. “Ik zie zo weinig jongeren! In Hongarije zijn juist heel veel jonge mensen actief bij de vakbond. Ik vind dat niet meer dan logisch, want er zijn nog ontzettend veel problemen die om oplossingen vragen. Dat is iets wat ik aan andere vakbonden zou willen meegeven.
 

CNV werkt samen in Hongarije

CNV Internationaal steunt in Hongarije het werk van de vakcentrale MOSZ. Dat doen we met financiele middelen maar ook met training en advies door CNV collega's. Piroska Ka'llay werkt pas een jaar bij de Hongaarse vakcentrale MOSZ. Ze is jong en ambitieus en nam deel aan de partnerconsultatie van CNV Internationaal.

Er zijn veel jongeren actief in de MOSZ. "Jongeren bij de vakbond vind ik logisch", reageert Piroska, "Er zijn nog zoveel problemen op te lossen. Ik hoor heel veel en zoek vooral nieuwe informatie in de contacten met het CNV. Het allerleukste vind ik het leggen van parallellen tussen wat er in mijn organisatie gebeurt en dat wat zich bij andere vakbonden in andere landen afspeelt',  zegt de 30-jarige Piroska Ka'llay.