DonerenNieuwsbrief
HomeActueelVerhalen

Anneke belt met

Anneke belt met

Het COVID-19 virus slaat zijn tentakels overal ter wereld uit  en zorgt ervoor dat miljoenen mensen hun baan kwijtraken, inkomsten verliezen of in onveilige werksituaties zitten. CNV Internationaal voorzitter Anneke Westerlaken - in het dagelijks leven ook voorzitter van CNV Zorg en Welzijn - belt met haar collega-vakbondsleiders over de situatie in hun land. 

 

Indonesië

Elly Rosita is was leider van de Indonesische textielvakbond Garteks. Sinds een tijdje staat ze aan het hoofd van de vakcentrale KSBSI. CNV Internationaal richt zich in Indonesië vooral op betere werkomstandigheden in de kleding- en de palmoliesector. Speciale aandacht is er daarbij voor de aanpak van geweld op de werkvloer. De coronacrisis stelt haar voor enorme uitdagingen. 

 

 

Venezuela

“We balanceren tussen ziekte en dood door het COVID-19 virus of ziekte en dood door honger,” vertelt Leida Marcela. Zij is algemeen secretaris van de onafhankelijke Venezolaanse vakcentrale ASI, partnerorganisatie van CNV Internationaal in Venezuela. 

Lees ook: Oproep CNV Internationaal aan minister Kaag voor hulp aan Venezuela

 

 

Senegal

Anneke en Mariama Diallo, de jonge leider van de nationale vakcentrale UDTS hebben veel gemeenschappelijk. Tegelijk zijn de verschillen groot. Ze delen hun ervaringen over jong vrouwelijk vakbondsleiderschap. 

Mariama is een van de deelnemers aan het transformationeel leiderschapsprogramma van CNV Internationaal. Meer dan 300 vakbondsleiders uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika namen daaraan afgelopen jaren deel, met extra aandacht voor jonge toekomstige leiders en vrouwelijke leiders.