DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

WellMade workshops nu ook in kledingbedrijven

Workshops en tools helpen professionals kledingsector op weg
WellMade werken aan eerlijke kleding

Sinds de ramp in de kledingfabriek in Bangladesh (april vorig jaar) raakt de kledingsector er steeds meer van doordrongen dat de arbeidsomstandigheden van kledingarbeiders moet worden verbeterd. Maar hoe pak je dat aan in praktijk? Op initiatief van Fair Wear Foundation en CNV Internationaal is vorige zomer het WellMade project gestart.

WellMade gaat sinds vorige zomer naar kledingbeurzen in Amsterdam, Parijs, Londen en Berlijn en zoekt inkopers en professionals uit de kledingsector op. Zij zijn enthousiast over de workshops: "ik ben me nog meer bewust van de valkuilen in de toeleveringsketen", reageert een productontwikkelaar.

Al meer dan 1000 enthousiaste deelnemers

Via interactieve workshops, trainingen en voorlichting leren bedrijven hoe zij stap voor stap verbeteringen kunnen doorvoeren. Intussen hebben al meer dan 1000 werknemers deelgenomen aan de sessies en zijn er op 30 beurzen in 10 landen workshops aangeboden.

Ook voor ontwerpers is de workshop interessant: “Ik ben me meer bewust van het proces en de impact die het heeft op anderen”, reageert een van hen. "Vooral het gedeelte waarin werd uitgelegd wat de verschillende actoren in de keten kunnen doen, vond ik interessant," reageert een verkoper.

Een CSR manager waardeert ook de interactieve aanpak van de workshops: “Wat een goed idee om gebruik te maken van iPhones.”

Tip: Aanmelden Workshops voor bedrijven

De WellMade workshops kunnen sinds kort op aanvraag ook gegeven worden in kledingbedrijven. Neem hiervoor contact op via internationaal@cnv.nl.

De agenda van WellMade workshops

Aan de slag met WellMade

The WellMade project is funded by the European Union. The WellMade project is an initiative of CIR, CNV Internationaal, SOMO, Ethical Trading Initiative and Fair Wear Foundation. WellMade’s partners play a main role the development of WellMade’s sessions and websites.

The partners would like to acknowledge the generous support of the European Union in making WellMade possible. This website reflects the views only of the authors, and the Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein..

Publicatiedatum 26 08 2014