DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Vier Werelddag Fatsoenlijk Werk!

Op 7 oktober is het WDDW World Day for Decent Work (Werelddag voor Fatsoenlijk Werk.. Vakbonden wereldwijd vragen dan aandacht voor fatsoenlijk werk. Dit jaar staan risico’s, onzekerheid en onvoorspelbaarheid op het werk centraal.  WDDW werd in 2008 voor het eerst door de internationale vakbondsorganisatie ITUC georganiseerd om actie te voeren voor betere arbeidsomstandigheden.

Stoere Vrouwen delen lintjes uit in Amsterdam
Op vrijdag 7 oktober voeren StoereVrouwen actie om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie onder de aandacht te brengen van het winkelend publiek in Amsterdam. Zij gaan langs Eerlijke Kleding-winkels en delen StoereLintjes uit. De Eerlijke Kleding-winkels zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation en timmeren hard aan de weg om de arbeidsomstandigheden in de productieketen zo goed mogelijk te controleren en na te leven. Deze actie vormt de afsluiting van ‘Eerlijke Kleding? Draag het uit!’. CNV Internationaal startte deze campagne in 2010 en vroeg daarmee aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in bijvoorbeeld Cambodja.
WDDW
De WDDW is een initiatief van wereldvakbondsorganisatie ITUC, waar vanuit Nederland ook CNV en FNV lid van zijn, samen met 301 andere vakbondsorganisaties.De ITUC vertegenwoordigt 176 miljoen werkenden in 151 landen. Foto: Martijn Mulder

Publicatiedatum 07 10 2011