DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Tunesische Minister van Sociale Zaken in gesprek met CNV over 'de polder'

CNV Internationaal organiseert op dinsdag 24 april een bijeenkomst over sociale dialoog voor een delegatie uit Tunesië met de minister van Sociale Zaken. Arend van Wijngaarden, voorzitter van CNV Internationaal: “Over het algemeen is het voor iedereen beter als je sociaal economische vraagstukken samen bespreekt en oplost. Dat willen we vooral aan de hand van concrete voorbeelden laten zien.”

Maurice Limmen, voorzitter van het CNV, verwelkomt dinsdag samen met Van Wijngaarden de delegatie: “Wij leggen vanuit CNV-visie uit hoe het Nederlandse overlegmodel tussen werkgevers, werknemers en de overheid werkt.”

SER Sociaal Economische Raad

Leren over poldermodel

De Tunesische sociale partners bezoeken ons land op verzoek van het Tunesische kantoor van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Tunesische regering. Ze willen meer leren over het Nederlandse poldermodel waarin werkgevers, werknemers en de overheid samenwerken om Nederlandse sociaal economische vraagstukken gezamenlijk trachten op te lossen.

De Tunesische delegatie bezoekt ook nog Minister Koolmees op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Sociaal Economische Raad (SER), waarin de Nederlandse overheid en werkgeversorganisaties en vakbonden samen deelnemen.

Aandacht voor jongerenvertegenwoordigers

Naast het CNV ontmoet de Tunesische delegatie ook de vertegenwoordigers van FNV en VNO-NCW en er is nadrukkelijk aandacht voor de jongerenvertegenwoordigers.

Verder is er woensdag door CNV Internationaal in samenwerking met CNV Vakmensen een bedrijfsbezoek georganiseerd aan Albemarle, een chemisch bedrijf dat aan de hand van eigen ervaringen wil delen hoe de sociale dialoog op de werkvloer gestalte krijgt.

Gerelateerd nieuws over Tunesië

Publicatiedatum 23 04 2018