DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Talking Dress app succesvol

De Talking Dress app, de handige shopgids om Eerlijke Kleding en lifestyle te vinden, is in korte tijd al 5591 gedownload. De gratis app die is ontwikkeld door Marieke Eyskoot, met steun van CNV Internationaal en ASN-bank werd begin juni gelanceerd
“Het grote misverstand over Eerlijke Kleding is dat het duur, saai en niet te vinden is”, zegt Marieke Eyskoot, “daarom heb ik deze app bedacht. Het is geweldig dat de app in korte tijd al 5591 keer gedownload is. 

Steeds meer winkels die goed bezig zijn
Het is natuurlijk belangrijk dat steeds meer grote kledingmerken hun verantwoordelijkheid beginnen te nemen op het gebied van veiligheid en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden, maar deze app een middel om consumenten de weg te wijzen naar de winkels nu al wél goed bezig zijn.
Afgelopen jaren is het aanbod steeds breder geworden met winkels in grote en kleinere steden overal in het land en ook webshops. En, je hoeft niet meteen helemaal over te schakelen op eerlijke kleren. Als je soms iets koopt, dingen ruilt of tweedehands koopt, maak je al een verschil.

Misverstand

Het is ook een misverstand dat Eerlijke Kleding en lifestyle-artikelen veel duurder zijn. Het loon vormt namelijk maar 2 tot 5 procent van de productiekosten van kleding. Een verschil in kwaliteit van het materiaal maakt natuurlijk wel een prijsverschil. Tegelijkertijd gaan duurzame materialen vaak veel langer mee en is dat juist een goede investering.
Met de shopgids Talking Dress kun je in jouw omgeving zoeken naar eerlijke kleding en lifestyle. Er staan ook  webshops in. De app is gratis te downloaden voor  

Publicatiedatum 17 06 2013