DonerenNieuwsbrief
Home

Stoere Vrouwen delen lintjes uit

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

Op vrijdag 7 oktober hebben CNV Internationaal en StoereVrouwen een aantal kledingwinkels beloond met een StoerLintje. De kledingzaken zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation en werken aan verbetering van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in ontwikkelingslanden.

De lintjesactie startte bij McGregor op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, waarna de bonte stoet StoereVrouwen op milieuvriendelijke scooters nog zeven andere Eerlijke Kledingwinkels in Amsterdam bezoekt. De actie vindt plaats op de Werelddag voor Fatsoenlijk Werk, waarop vakbonden in de hele wereld actie voeren om te pleiten voor betere arbeidsomstandigheden. De uitreiking van de StoereLintjes vormt tevens de afsluiting van de bewustwordingscampagne ‘Eerlijke Kleding? Draag het uit!’ die het CNV vorig jaar startte.
 McGregor en SuitSupply ontvangen een lintje van CNV en StoereVrouwen CNV Internationaal steunt vakbonden in ontwikkelingslanden, zoals de vakbond C.CAWDU in Cambodja. Deze vakbond zet zich speciaal in voor werknemers in de kledingindustrie die te kampen hebben met extreem lange werkdagen, zeer lage lonen en onveilige omstandigheden op de werkvloer.

StoereVrouwen zet vrouwen aan om duurzame inkopen te doen. Via ludieke acties probeert het ‘leger’ van StoereVrouwen het winkelend publiek bewust te maken van hun koopgedrag.

Foto's: Bas de Meijer

Publicatiedatum 07 10 2011