DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Stap op weg naar betere arbeidsomstandigheden in palmoliesector

Hukatan, KSBSI en werkgeversorganisatie GAPKI werken aan meer bewustwording over arbeidskwesties in de palmoliesector. Afgelopen 19 september 2017, werden Hukatan, KSBSI en de Nederlandse vakbond CNV Internationaal door werkgeversorganisatie GAPKI uitgenodigd hun Human Resources(HR)- overleg bij te wonen over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de palmoliesector in Indonesië.

Het belang van sociale dialoog en vrijheid van vereniging

CNV Internationaal beschouwt sociale dialoog en vrijheid van vereniging als oplossingen voor deze grote problemen. Door middel van sociale dialoog kunnen bedrijven en vertegenwoordigers van de werknemers, of vakbonden, een constructieve discussie voeren om gezamenlijk prioriteiten te stellen.

Goede arbeidsverhoudingen kunnen agressie voorkomen en frustratie onder werknemers verminderen, en zijn uiteindelijk goed voor de productiviteit en winst, evenals voor de reputatie van het bedrijf. Onafhankelijke vakbonden zijn cruciaal in dit proces.

Daarom gaan CNV Internationaal, werkgeversorganisatie GAPKI en Hukatan samenwerken om in de palmolie-industrie meer bewustwording te genereren over arbeidskwesties. Dit kan ertoe leiden dat in de toekomst ook andere relevante organisaties zich aansluiten.

Als werkgeversorganisatie speelt GAPKI een prominente rol om haar leden te stimuleren te werken volgens de UNGP’s en internationale standaarden. Het eigen Human Resources (HR)-forum, het contactcentrum voor vakbondsvertegenwoordigers, kan nuttig zijn voor het leren en delen van best practices op het gebied van het managen en afhandelen van arbeidskwesties.

Meer weten:


Onderzoek Palmnig Off Responsibility

Publicatiedatum 18 09 2017