DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Project textielfabriek Benin helpt werkgever en werknemer vooruit

Dankzij een gift vanuit het Fonds Kollektieve Belangen van de Nederlandse Textielgroothandel is een belangrijke bijdrage geleverd aan verbetering van de arbeidsvoorwaarden van een groep arbeiders van de textielfabriek CBT in Benin (West-Afrika).

Tot voor kort werkten de meesten zonder arbeidscontract. Een onzeker bestaan, zonder betaald verlof of betaalde overuren. Dankzij een projectdat werd gestart op initiatief van CNV Vakmensen en dat is uitgevoerd door CNV Internationaal, is die situatie verbeterd. In samenwerking met de lokale vakbond COSI werden vakbondsleden getraind.


Benin IC CAO project textielfabriek

De werknemers van de CBT textielfabriek in Benin die hebben deelgenomen aan de training over arbeidsvoorwaarden


Ze kregen voorlichting over hun rechten én plichten als werknemer en leerden onderhandelen met de werkgever over hun arbeidsvoorwaarden. Dankzij het project is er goed overleg tussen het bedrijf en de werknemers op gang gekomen. De arbeidsvoorwaarden zijn verbeterd en werknemers worden meer betrokken bij het bedrijf.

“Kortom een mooi project waarvan alle partijen beter worden!” aldus CNV bestuurder Arie Kasper. “Vakbond COSI en CNV Internationaal blijven komende jaren samenwerken en verder bouwen aan betere werkomstandigheden”.

Publicatiedatum 18 09 2017