DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Platform ondernemen in ontwikkelingslanden vernieuwd

Website voor Nederlandse (MKB) ondernemers die duurzaam zaken willen doen in nieuwe markten.

Het digitale platform www.ondernemeninontwikkelingslanden.nl (OiO) is uitgebreid en vernieuwd. De website is speciaal bedoeld voor Nederlandse (MKB) ondernemers die meer informatie willen over duurzaam zakendoen in nieuwe markten.

Experts beantwoorden vragen van MKB ondernemers

Het platform is uitgebouwd tot een volwaardig forum waar experts vragen van ondernemers beantwoorden. De experts zijn ingedeeld op landen, maar ook op thema's en sectoren. Zij leveren informatie en kennis aan bedrijven die zaken willen doen in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Duurzaam ondernemen in ontwikkelingslanden

De website is de drijvende kracht achter matchmaking en samenwerking tussen het mkb, de overheid en ontwikkelingsorganisaties om duurzaam ondernemen in ontwikkelingslanden te bevorderen.

Tips, tricks en netwerk delen

Experts uit het bedrijfsleven, de overheid en ontwikkelingsorganisaties met specifieke kennis over verschillende ontwikkelingslanden en sectoren geven tips, tricks en persoonlijk antwoord op vragen van ondernemers. De ontwikkelingsorganisaties (ngo's) hebben kennis en een lokaal netwerk dat zij met ondernemers willen delen.

Eenvoudig toegang tot portal en forum

Informatie op Ondernemen in Ontwikkelingslanden is voor een groot deel direct toegankelijk. Voor het deelnemen aan het forum is een simpele registratie nodig. Is uw bedrijf actief in ontwikkelingslanden? Of zijn er plannen? Bezoek nu het platform en laat u inspireren!

Matchmaking en samenwerking met het MKB

Het platform is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, NCDO, Partos, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland. Op dit moment delen 27 ontwikkelingsorganisaties, overheids- en kennisinstellingen kennis op het platform. Ook CNV Internationaal is deelnemer.

Portal: www.ondernemeninontwikkelingslanden.nlTwitter: @PlatformOiOTip: ook op de website van CNV Internationaal is praktische informatie te vinden over MVO, zoals stappenplannen, manual, planning.

Publicatiedatum 15 10 2014