DonerenNieuwsbrief
Home

#Orange the world - #Metoo

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

CNV Internationaal doet mee aan de wereldwijde #Orangetheworld campagne die start op 25 november. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Vanaf 25 november tot 10 december (de dag van de mensenrechten), kleurt de hele wereld 16 dagen lang oranje. De kleur staat symbool voor een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

CNV Internationaal richt zich natuurlijk vooral tegen geweld op het werk. Volgens onderzoek krijgt 1 op de 3 vrouwen daarmee te maken, vooral ook vrouwen in kledingfabrieken.

Veel belangrijke gebouwen wereldwijd kleuren oranje; van het Eye in Amsterdam, het gemeentehuis in New York, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in België.

Over de hele wereld gaan mensen de straat op om ‘Nee’ te zeggen tegen geweld tegen vrouwen.

Ook jij kan helpen! Alleen al door je Facebook en/of Twitterprofiel oranje te kleuren met deze speciale twibbon. Zo laat je iedereen weten dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is.

Twitter mee met #orangetheworld en #16days en met als extra hashtags #metoo #garmentworkerstoo #EerlijkeKleding en #CNV_Internationaal.


Gebruik de twibbon en kleur je twitter en je facebook profiel oranje Meer weten over wat CNV Internationaal samen met vakbondspartners doet tegen geweld op het werk?

Publicatiedatum 24 11 2017