DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Nieuwe MKB gids over aanpak geweld op de werkvloer

CNV Internationaal en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben samen de publicatie Violence @ work ontwikkeld over het aanpakken en voorkomen van geweld op de werkplek te voorkomen. De factsheet is speciaal bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Geweld en (seksuele) intimidatie op de werkvloer zijn wereldwijd een ernstig probleem waar meer dan 30% van de werkende vrouwen mee te maken krijgt. De factsheet geeft praktische adviezen om geweld uit te bannen en te voorkomen.

De diverse vormen van geweld, discriminatie en (seksuele) intimidatie in de werkomgeving komen aan de orde, evenals de oorzaken en effecten daarvan. De gids biedt tips om geweld op het werk op een effectieve manier aan te pakken en te ontmoedigen.

Aanpak geweld binnen internationale toeleveringsketens

Door het delen van werkplek initiatieven van kleine en middelgrote ondernemingen, merken, vakbonden en andere belangrijke spelers, wordt duidelijk hoe Nederlandse bedrijven binnen hun internationale toeleveringsketens kunnen bijdragen aan een veilige werkomgeving en het terugdringen van geweld op het werk.

De Violence @ work gids helpt bedrijven om concrete stappen te zetten en om gericht te beginnen met het creëren van een positieve werkomgeving waar geweld niet wordt geduld.

Violence @ work -A guide for SMEs to prevent violence in the workplace

Publicatiedatum 06 06 2017