DonerenNieuwsbrief
Home

Margo bijt de kop eraf

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

Margo Kosters is aangekomen in Phnom Penh. De 19-jarige uit Hengelo is geselecteerd uit een groep van 127 jongeren. Zij hadden zich aangemeld om het proces van eerlijke kleding te onderzoeken in Cambodja. Op 23 oktober is ze samen met CNV Internationaal en Lokaal Mondiaal naar Cambodja vertrokken. "Mijn ouders gaven ons al heel vroeg mee dat bepaalde dingen niet vanzelfsprekend zijn voor iedereen in de wereld. Ik wil graag weten hoe het daar in de kledingindustrie aan toe gaat. Ik hoop dat ik veel mensen kan spreken om hun eigen verhalen te horen."
Eerlijke Kleding 
Margo heeft zich goed voorbereid op haar reis. ‘Ik wil wel weten hoe het produceren van eerlijke kleding nou in elkaar zit.’ Wat is eerlijke kleding? En waaraan moet dit allemaal voldoen? Deze week was Margo bij de Fair Wear Foundation waar ze Yogi en Nicholas van het eerlijke kledingmerk JC Rags interviewde (zie foto).
 
Athit Kong (vicevoorzitter van de Cambodjaanse vakbond C.CAWDU) is enthousiast om Margo te ontmoeten. "Ik voel me zeer vereerd. Dit betekent veel voor de bewustwording van de problematiek van jonge arbeiders in de kledingindustrie."

Reportage
Margo wordt tijdens haar zoektocht op de voet gevolgd door Lokaal Mondiaal, die een reportage zal maken van haar onderzoek. In Cambodja ontmoet Margo jongeren in de kledingfabrieken. Hoe is het om daar te werken? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden? Wat zijn verschillen en wat zijn overeenkomsten tussen Margo en de jongere daar? Kan zij invloed hebben op het leven en werk van een Cambodjaanse jongere? En hoe dan? Volg reisweblog van Margo en regageer via Twitter.
 
Petitie voor eerlijk minimumloon in Cambodja
Wat denk je dat het loon is in een kledingfabriek in Cambodja? 40 euro per maand, dat is ook daar echt veel te weinig om van te leven. Steun de textielarbeiders teken hier de petitie voor een eerlijk minimumloon.

Publicatiedatum 25 10 2010