DonerenNieuwsbrief
Home

Kick off decent jobs project in Cambodja

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer
Vakbond wil excessieve overuren en veelvuldig flauwvallen aanpakken

Met steun van de Europese Unie zijn de Cambodjaanse vakcentrale CLC en CNV Internationaal een nieuw project gestart gericht op de verbetering van de arbeidsrechtenpostitie van de kwetsbaarste groepen werkenden in Cambodja, jongeren en werkende vrouwen. " Het doel is nadrukkelijk om op vreedzame wijze de problemen op te lossen, we willen werken aan herstel van de arbeidsverhoudingen," benadrukt CLC’s algemeen secretaris Athit Kong.

Excessieve overuren en veelvuldig flauwvallen

Het project “Promoting core labour standards in Cambodia – towards a decent job for Cambodian workers” is gericht op fatsoenlijke banen en de belangrijkste arbeidsrechten waaronder normale werktijden en een veilige en gezonde werkomgeving, om een einde te maken aan veel voorkomende misstanden zoals excessieve overuren en veelvuldig flauwvallen van werknemers.

De focus van het driejarig project is gericht op versterking van onderhandelingsvaardigheden. Hiervoor worden vakbondsleiders en vakbondsactivisten door interne en externe  deskundigen getraind in kennis van arbeidswetgeving, onderhandelings- en lobbytechnieken.

Op het gebied van arbeidsrechten, de rechten van vrouwen en jongeren zullen allianties opgericht worden om samen met andere organisaties aan deze doelen te werken.
The partners would like to acknowledge the generous support of the European Union in in making WellMade possible.  This website reflects the views only of the authors, and the European Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Publicatiedatum 12 07 2014