DonerenNieuwsbrief
Home

Kick off decent jobs project in Cambodia

Nieuws

Onderzoek: De vergeten risico's van de …

Lees meer

Het doel is om de problemen van kwetsbare groepen werkenden op vreedzame wijze op te lossen.

Kick off meeting Decent Jobs project EU Cambodja

Het aanpakken van excessieve overuren en frequent flauwvallen

Met steun van de Europese Unie, zijn de Cambodjaanse vakbondsorganisatie CLC en CNV Internationaal gestart met een nieuw project gericht op verbetering van de werkgelegenheid voor de meest kwetsbare werknemers in Cambodja, met name jongeren en werkende vrouwen. Het project " naar een fatsoenlijke baan voor Cambodjaanse werknemers" richt zich op fatsoenlijke banen en de belangrijkste arbeidsrechten zoals normale werkuren en een veilige en gezonde werkomgeving. Het streven is om veel voorkomende misstanden zoals overmatige overuren en frequent flauwvallen van werknemers weg te nemen.

Focus op de rechten van jonge en vrouwelijke werknemers

In het kader van het project worden activiteiten georganiseerd om de naleving van fundamentele arbeidsrechten en arbeidsnormen te verbeteren. Daarbij gaat het met name om het recht van werknemers om zich te organiseren in vakbonden en het recht om deel te nemen aan de collectieve onderhandelingen. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de rechten van jonge en vrouwelijke werknemers. De focus van het driejarige project is met name gericht op het versterken van onderhandelingsvaardigheden. Hiervoor zullen vakbondsleiders en vakbondsactivisten worden getraind door interne en externe deskundigen met betrekking tot de kennis van het arbeidsrecht, onderhandelen en lobbytechnieken.


The project “promoting core labour standards in Cambodia, towards a decent job for Cambodian workers” is funded by the European Union and implemented by the Cambodian Labour Confederation CLC and CNV Internationaal.

The partners would like to acknowledge the generous support of the European Union in making this possible. This website article reflects the views only of the authors, and the Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Publicatiedatum 03 09 2014