DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Kappers voor kappers in Colombia

Jongeren uit een achterstandswijk in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá kunnen een beroepsopleiding voor kapper gaan volgen. CNV Internationaal steekt ruim 16.000 euro in het project, dank zij een subsidie van het Brancheplatform Kappers. Willem Kruithof van CNV Kappers is blij dat met deze hernieuwde financiële steun: ‘Het is mooi dat we op deze manier iets concreets kunnen doen. Via deze kappersopleiding kunnen jongeren een echte baan krijgen.’

Het geld gaat naar een jongerencentrum in Ciudad Bolívar, een van de armste en onveiligste wijken van Bogotá. Het jongerencentrum is een initiatief van de Colombiaanse vakbond CGT, bedoeld om kinderarbeid te bestrijden en jongeren een beter toekomstperspectief te geven. Via het centrum kunnen jongeren een beroepsopleiding volgen, waarna ze aan het werk kunnen als kok, bakker, schoonheidsspecialist, schoolassistent of kapper.

Haar groeit
De kappersopleiding krijgt nu (opnieuw) financiële steun van de kappersbranche in Nederland. Willem Kruithof van CNV Kappers is er blij mee. “Het is mooi dat we op deze manier iets concreets kunnen doen. Veel Colombianen werken in het informele circuit, zonder dat er een formele arbeidsrelatie is. Via deze kappersopleiding kunnen jongeren een echte baan krijgen. En ze zullen hun werk ook wel houden, tenslotte blijft haar altijd groeien.”

Achtergrond
Met de Colombiaanse vakbond CGT (Confederación General de Trabajadores Democráticos) onderhoudt CNV Internationaal al sinds 1995 nauwe banden. De CGT is politiek onafhankelijk en ziet zichzelf als een brede sociale beweging. Ruim 700.000 Colombianen zijn erbij aangesloten, van straatverkopers tot grote corporaties van boeren.

Publicatiedatum 04 02 2009