DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Help Maria en vakbondsvrouwen wereldwijd sterk te staan!

CNV Internationaal wil ook in 2007 vakbondsvrouwen blijven steunen. En als u ons daarbij helpt door een bijdrage te storten op giro 1255300 dan kan een vakbondsvrouw als de Indonesische Maria Emeninta daadwerkelijk meer bereiken. Want met woorden alleen lukt het niet. We moeten concrete resultaten laten zien om serieus genomen te worden bij de mannen, zegt Maria Emeninta, voorzitster van de Indonesische vakbond SBSI. In 2006 heeft CNV Internationaal zich met de campagne ‘Wereldvrouwen’ ingezet voor millenniumdoel 3: gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Velen van u hebben zelf geholpen deze campagne tot een succes te maken. Velen van u deden mee aan de verkiezing van de Wereldvrouw en stuurde Wereldvrouw Rabiatou 1500 felicitatiekaarten. Samen gaf u ruim 40.000 Euro voor onderwijs voor vrouwen in Guinee. En u kocht massaal jus op het Festival Mundial. Aan het begin van een nieuw jaar bedanken wij u heel hartelijk voor al deze steun en betrokkenheid! Steun vakbondsvrouwen
CNV Internationaal blijft wereldvrouwen wereldwijd steunen. Zoals Maria Emeninta uit Indonesië. Toen zij in 2003 verkozen werd tot voorzitster van de vakbond SBSI-NIKEUBA, was zij de eerste én enige vrouwelijke vakbondsleidster in Indonesië. Geen makkelijke taak. Maar wel een heel belangrijke! Maria zet door, voor gelijke behandeling van mannen in vrouwen in Indonesië. En wij, als CNV, steunen haar – en andere vakbondsvrouwen - daarbij. U toch ook?

  • Meer over de inzet van Maria Emeninta (link verwijderd) voor een sterkere positie van vrouwen, als een voorbeeld wereldwijd.
  • Stort uw bijdrage op giro 1255300. Samen kunnen we vakbondsvrouwen wereldwijd helpen hun positie te versterken.

Publicatiedatum 01 01 2007