DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Hartelijk dank uit Guatemala

Velen namen afgelopen jaar deel aan de handtekeningactie tegen de handtekeningactie voor Guatemala. CNV-voorzitter Jaap Smit heeft op 9 december aan de vooravond van de internationale mensenrechtendag ruim 6000 handtekeningkaarten overhandigd aan Roberto Paloma Silva ambassadeur van Guatemala in Den Haag. Ook na de overhandiging van de 6000 kaarten in december aan de ambassadeur van Guatemala bleven de kaarten nog dagelijks binnenstromen bij CNV Internationaal. Uiteindelijk hebben meer dan 8000 mensen hun handtekening gezet! Een prachtig resutlaat. We zullen zorgen dat ook deze kaarten hun bestemming in Guatemala bereiken. De vakbondscollega's in Guatemala grijpen elke kans aan om de zaak van beide vermoorde vakbondsmensen opnieuw onder de aandacht te brengen. Zie hieronder ook het dankbericht aan de deelnemers aan de protestactie.

Hartelijk dank uit Guatemala

Estimados compañeros de CNV Internationaal Muchas gracias por la campaña contra la violencia en Guatemala, hemos recibido muchas notas de solidaridad dirigidas al señor presidente, en protesta por el asesinato de  Lorenzo Godoy Asensio e Idar Joel Hernández Godoy, de CGTG y CUSG, respectivament. 

Agradeciendo nuevamente su solidaridad, les envío un fraternal y solidario saludo de la Confederación Central General de Trabajadores de Guatemala, CGTG, con nuestros mejores deseos de que todos ustedes y sus familias estén bien.
 

Veel dank voor de campagne tegen het geweld in Guatemala, en de vele solidariteitskaarten aan de President die ontvangen zijn uit protest tegen de moorden op Lorenzo Godoy Asensio en Idar Joel Hernandez Godoy van respectievelijk CGTG en CUSG.

Wij danken jullie opnieuw voor jullie solidariteit. Met een hartelijke groet uit Guatemala van de collega’s van de vakcentrale CGTG.

Met onze beste wensen, we hopen dat het goed gaat met u en uw familielede

De brede internationale aandacht steunt het hoofd van het openbaar ministerie in Guatemala mevrouw Claudia Paz y Paz om de strijd tegen de straffeloosheid aan te gaan. Komende maand brengt zij een bezoek aan Nederland.

Lees ook de weblog over de overhandiging van de handtekeningen in Guatemala


Publicatiedatum 06 02 2012