DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

H & M reageert positief op sociale dialoog in Cambodjaanse fabrieken

CNV International had in Cambodja een ontmoeting met een vertegenwoordiger van het kledingmerk Hennes en Mauritz (H & M) om te bespreken hoe de sociale dialoog daar versterkt kan worden. Die dialoog is gericht op verbetering van de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsomstandigheden van de arbeiders die werken in fabrieken die leveren aan H & M. 'En er is positief gereageerd’, zegt Marieke de Vries Den Hollander van CNV Internationaal.

De Vries Den Hollander sprak met H&M's duurzaamheidsmanager Sarah Hopkins over hoe merken via de ACT groep samenwerken om de mogelijkheden van collectieve onderhandelingen in Cambodja te verkennen. ACT (Actie, Collaboration, Transformation) is een initiatief van internationale merken en retailers, fabrikanten en vakbonden om issues zoals leefbaar loon in de textiel- en kledingindustrie aan te pakken.

De Vries Den Hollander: "H&M werkt al met betrokkenen in Cambodja aan goed functionerende arbeidsverhoudingen, eerlijke beloningssystemen en verbetering van de gezondheid en veiligheid in fabrieken die produceren voor H&M."

H&M is ook bereid op bedrijfsniveau te onderzoeken hoe geweld tegen vrouwen en gezondheid en veiligheid op het werk het best aangepakt kunnen worden.


Fabrieken die produceren voor H&M in Cambodja moeten voldoen aan minimum normen ter bescherming van de rechten van werknemers, zoals een minimumloon, geen excessieve overuren, het op tijd betalen van salarissen, maar ook: zwangerschapsverlof, geen kinderarbeid of dwangarbeid en geen uitbesteding van werk.

H&M werkt samen met de fabrieken die produceren voor H&M en de vakbonden (via een zogenoemde Global Framework Agreement) om verdere verbeteringen te stimuleren.


Publicatiedatum 23 03 2017