DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Genencor Dupont B.I. helpt koffieboeren Guatemala

Op voorstel van CNV Vakmensen stelde Genencor Dupont B.I. in de CAO een bedrag van 2000 euro ter beschikking aan CNV Internationaal. Deze bijdrage wordt besteed aan een herbeplantingsproject in de koffiesector in Guatemala. CNV voorzitter Jaap Smit bezoekt dit project tijdens deze dagen tijdens zijn werkbezoek aan Midden-Amerika.

Afgelopen jaar is de oogst van kleine boeren in het dorp Chilley (gemeente San Cristobal Verapaz) mislukt vanwege ziekten in de koffieplanten. Hierdoor kwamen direct 31 families in nood die afhankelijk zijn van de koffiebonenteelt. De meesten van hen zijn analfabeet en hebben geen vast ander werk.

Deze boeren zijn georganiseerd via vakbondsorganisatie CGTG in Guatemala. CNV Internationaal steunt al jaren het werk van de CGTG. De vakbond heeft samen met de boeren een project opgezet dat voorziet in aanplant van nieuwe  koffieplanten. Het duurt echter wel drie jaar voordat er koffiebonen geoogst kunnen worden van deze planten. In de tussentijd is bemiddeld dat de families tijdelijk aan de slag gaan bij boerderijen uit de buurt, zodat zij toch rond kunnen komen. Daarnaast krijgen deze families taken in het onderhoud van de koffieplantage.

CNV Internationaal bedankt Genencor voor hun bijdrage aan dit project! 

Meer weten?

  •  Wat zijn  IC CAO projecten?

Publicatiedatum 01 07 2013