DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Bijeenkomst Gender Meerpartijen-initiatief

Werk maken van veilig werk wereldwijd

Er is werk aan de winkel: de economische participatie en kansengelijkheid van vrouwen staat onder druk. Wereldwijd heeft meer dan 1 op de 5 werkenden gendergerelateerd geweld of intimidatie op het werk meegemaakt. Terwijl het tegengaan van geweld en intimidatie juist de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt sterk kan verbeteren.

Wereldwijd strijden vrouwelijke mensenrechtenverdedigers en vakbondsleden al jarenlang voor fatsoenlijk werk en een veilige werkplek voor iedereen. 

Exact 5 jaar geleden, op 21 juni 2019, werd de eerste internationale conventie ooit aangenomen om geweld en intimidatie op het werk tegen te gaan, het ILO-verdrag 190. 

Inmiddels hebben meer dan 39 landen de stap gezet om te ratificeren. Ook Nederland heeft het op de planning staan om dat nog in 2024 te regelen.

Tijdens deze bijeenkomst van het Gender Meerpartijen-initiatief (Gender MPI) gaan we met politici, vakbondsleiders en experts in gesprek over een effectieve aanpak van gendergerelateerd geweld op het werk. 

De aanwezige Tweede Kamerleden zijn Femke Zeedijk-Raeven (NSC) en Songül Mutluer (GroenLinks/PvdA). Daarnaast sluit onder meer Kitty Jong aan, vicevoorzitter van FNV.

Welke concrete kansen zijn er om de werkomgeving veiliger te maken? Hoe kunnen we samenwerken met en leren van andere landen? En hoe kunnen we ook over onze grenzen heen bijdragen aan een veilige werkvloer? Uiteraard is er volop ruimte voor interactie en vragen vanuit het publiek.

Dit evenement wordt georganiseerd door CNV Internationaal, FNV Mondiaal en WO=MEN Dutch Gender Platform.

 

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk via deze link


 

 

Programma

08:45 uur - Inloop met koffie, croissantjes en fruit

09:00-10:00 uur - Programma

10:00 uur - Ontmoeting en napraten

 

Dinsdag 25 juni 

08:45 - 10:00

 

Nieuwspoort, 

67 Bezuidenhoutseweg 2594 AC Den Haag

Publicatiedatum 19 06 2024