DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Eerlijke Kleding scholentour

Na de schoolvakanties gaat de Eerlijke Kleding scholentour van CNV Jongeren weer volop verder. In onder andere Meppel, Alkmaar, Rotterdam, Den Haag, Delft en Hengelo volgden inmiddels al ruim 600 leerlingen op bijna 30 scholen de voorlichtingslessen. Centraal staan de slechte arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken waar de kleding die bij ons in de winkel hangt gemaakt wordt. Veel van onze kleding komt uit ontwikkelingslanden, zoals Cambodja. De vraag is wat wij als consumenten en ook wat de vakbonden daaraan kunnen doen.

Marijn van Dongen van CNV Jongeren is een van de organisatoren van deze voorlichtingslessen. “Ik merk dat veel jongeren nooit hebben nagedacht over hoe hun kleding is gemaakt en door wie,” vertelt hij.

Menno Oldenhof zit nog midden in zijn docentenstudie Maatschappijleer. Hij vond het thema interessant en meldde zich aan om de voorlichtingslessen te geven. “We laten in de lessen een filmpje zien over de arbeidsomstandigheden in een kledingfabriek. Leerlingen realiseren zich dan plotseling welke wereld er achter de kleding schuil gaat: na het zien van het filmpje komen de tongen los en brandt de discussie vaak spontaan los.”

Na de vakantie gaan de Eerlijke Kleding lessen gewoon verder

In september en oktober staan er nog 25 voorlichtingslessen op de planning bij zeven scholen.
De scholentour is een onderdeel van de De link met referentie: "306" kon niet worden hersteld campagne ‘Eerlijke Kleding? Draag het uit!’ van CNV Internationaal en wordt medegefinancierd door NCDO.
Het voorlichtersteam van CNV Jongeren gaat na de vakantie weer van start
Meer: info en aanmelden

Publicatiedatum 26 09 2011